Siri - ett omvälvande steg för mobila banktjänster

MikeLau_ via Visual Hunt / CC BY-NC-SA

Siri – ett omvälvande steg för mobila banktjänster

Daresay Team - juli 6, 2017

I juni lanserade Länsförsäkringar AB den första röststyrda banktjänsten i Sverige. Nu kan deras kunder använda Siri på sin iPhone för att överföra pengar mellan olika konton.

Siri förändrar bankvärlden

I januari 2017 publicerade Computer World en artikel om hur Apples röststyrningstjänst Siri kan komma att förändra hur vi använder banktjänster. Vad deras redaktörer inte visste var att vi på Daresay redan hade inlett diskussioner med Länsförsäkringar AB om att lansera röststyrda banktjänster för deras kunder.

Länsförsäkringar AB först i Sverige

I juni lanserade Länsförsäkringar AB Sveriges första Siri-baserade banktjänst, som möjliggör för kunderna att överföra pengar mellan sina olika konton via röststyrning.

Ett typiskt användningsområde för detta skulle vara när en kund snabbt behöver föra över pengar från sitt sparkonto till sitt transaktionskonto, till exempel i en butik eller på en restaurang. Nu kan man helt enkelt be Siri göra överföringen, istället för att behöva logga in och sköta det via appen. För att tillgodose säkerhetsaspekten så fungerar tjänsten bara på de iPhones som är lösenordsskyddade. När du vill göra överföringen måste du först låsa upp telefonen. Du blir även ombedd att bekräfta beloppet en extra gång innan överföringen sker,

Först med innovativ teknologi

Det här är inte första gången Länsförsäkringar AB har varit först ut med att erbjuda sina kunder innovativa digitala tjänster. Vi har Daresay har också hjälp dem att utveckla en app till Apple Watch som lanserades samma dag som Apple lanserade produkten i Sverige.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att stanna på sidan så godkänner du användandet av dessa cookies. Läs mer här (texten är på engelska).