Daresay och Clas Ohlson vinner internationell designtävling

Daresay och Clas Ohlson vinner internationell designtävling

Daresay Team - augusti 20, 2018

Daresay har för andra året i rad vunnit priser i Red Dot Award, en av världens största och mest prestigefyllda designtävlingar. I år vann vi inte bara ett utan två priser tillsammans med Clas Ohlson för appen Clas Ohlson Home.

Red Dot Award premierar varje år projekt inom tre olika discipliner: produktdesign, kommunikationsdesign och konstruktionskoncept. I år vann vi i kategorierna ”Apps/Tools” och ”Interface & User Experience Design, Smart Home Solutions”, för vårt samarbete med Clas Ohlson och deras smarta-hem-app Clas Ohlson Home, samt den nya uppkopplade produkten Smart Plug.  

 

”En viktig del i att projektet blivit så lyckat är att vi på Clas Ohlson och teamet på Daresay redan från start haft en gemensam målbild i att göra människors liv i vardagen lite enklare.”

Peter Olsson Kategorichef multimedia, Clas Ohlson

– Det här är ett internationellt erkännande för Clas Ohlsons satsning. För oss på Daresay har det varit roligt att arbeta så nära Clas Ohlson-teamet eftersom de precis som vi drivs av en stark vilja att göra det smarta hemmet enkelt och tillgängligt för alla, säger Kurt Sillén, Business Director på Daresay. 

Förra året vann vi tillsammans med Länsförsäkringar pris för bästa bankapp. Inför årets upplaga har över 8600 bidrag skickats in till tävlingen och vinnarna har utsetts av en internationell jury bestående av tjugofyra experter. Alla utmärkelser delas ut på en stor gala i Berlin den 26 oktober.  

–  En viktig del i att projektet blivit så lyckat är att vi på Clas Ohlson och teamet på Daresay redan från start haft en gemensam målbild i att göra människors liv i vardagen lite enklare. Det har faktiskt handlat mer om att välja bort funktioner än att lägga till för att skapa största värde för användaren, och här har Daresays arbetssätt och erfarenhet varit mycket värdefullt, säger Peter Olsson, kategorichef Multimedia på Clas Olsson.

 

Om Red Dot Award 

Red Dot Award är en internationell designtävling som anordnas av Design Zentrum Nordrhein Westfalen i Essen, Tyskland. Priset har delats ut sedan 1955 och är indelat i tre olika discipliner: produktdesign, kommunikationsdesign och konstruktionskoncept. 

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att stanna på sidan så godkänner du användandet av dessa cookies. Läs mer här (texten är på engelska).