Daresay ett av Sveriges snabbast växande företag

Daresay ett av Sveriges snabbast växande företag

Daresay Team - oktober 13, 2017

Vi växer så det knakar! Daresay är ett av de 1000 snabbast växande företagen i Sverige. Detta belönades i dagarna med en gasellutmärkelse av tidningen Dagens Industri.

Daresay blev i dagarna utsett till gasellföretag av Dagens Industri, i tidningens årliga lista över de snabbast växande företagen i Sverige. Kriterierna för att få utmärkelsen är bland annat att man minst fördubblat sin omsättning de senaste åren och att den dessutom ökat under varje enskilt år.

En av framgångsfaktorerna är att Daresay har använt sin användarcentrerade metodik på den egna affären. Genom att lyssna in sina kunder har man breddat sitt erbjudande för att möta deras behov, berättar vd:n Pernilla Dahlman.

‒ Vi har genomgått en omvandling de senaste åren, i takt med att marknaden har vuxit och ändrat skepnad. Våra kompetenser inom användarcentrerad digital produktutveckling är mer eftertraktade än någonsin, men kunderna efterfrågar breddad kompetens. Vi har såklart lyssnat tagit fasta på deras behov och försökt möta dem där de är. Resultatet är att vi nu kan ta ett ännu större ansvar för att vägleda våra kunder i hur de bör strukturera upp organisationen för att tänka och verka digitalt. Vi erbjuder oss kliva in som en strategisk partner som bidrar med att skapa värde såväl kort- som långsiktigt.

Utöver det utökade erbjudandet så har Daresay även bytt namn från Screen Interaction. Det gamla namnet beskriver bara en del av företagets erbjudande, förklarar Pernilla Dahlman. Trots stora förändringar och investeringar har man ökat lönsamheten och fortsatt ta hem de stora branschpriserna, nu senast i en av världens största och mest prestigefyllda designtävlingar, 2017 års Red Dot Awards, i kategorin ”Appar och finans”, för arbetet med Länsförsäkringar.

Ett annat av kriterierna för gasellutmärkelsen är att tillväxten är hållbar. Nästa år fyller Daresay tio år och man har hela tiden vuxit organiskt, utan förvärv eller fusioner. Pernilla Dahlman är stolt över att företaget, som bildades mitt under finanskrisen 2008, har utvecklats av egen förmåga och inte tack vare externt kapital. Precis som det nya företagsnamnet antyder, är mod en viktig ingrediens i företagets vinnarrecept.

‒ Vi har alltid sett mod som en nyckel för innovation, vilket var anledningen till att vi nyligen tog fram Modighetsrapporten i samarbete med Novus. Resultatet visar tydligt att digitalisering kräver mod, men också att det verkligen lönar sig att skapa modiga arbetsplatser. Av de sjutton procent som svarade att de ännu inte har digitaliserat, angav nästan nio av tio beslutsfattare att de är övertygade om att det kommer vara avgörande för företagets framtid, berättar Pernilla Dahlman.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att stanna på sidan så godkänner du användandet av dessa cookies. Läs mer här (texten är på engelska).